tiistai 10. huhtikuuta 2018

Iltavuorojen tunnelmia ensimmäisen viikon jälkeen

Olen ollut iltavuoron mukana nyt muutaman päivän ja vaikka vakiokäyntejä on muutamia, on jokainen päivä ollut erilainen. Yksi puhelinsoitto voi muuttaa rauhallisen illan kiireiseksi.

Keskiviikkoiltana eräs asiakas oli hukassa hetken aikaa, mutta löytyi onneksi. Hän oli pyörtynyt vessaan ja ohjaajani loppuilta kuudesta eteenpäin kului tämän asiakkaan kanssa. Lääkäri kävi tutkimassa asiakkaan ja kun lähdin kotiin 23.00, oli vielä tehtävänä testejä joiden tulokset lääkäri halusi kuulla. Seuraavana pävivänä kuulin, että mies oli joutunut sairaalaan.

Keskustelimme myös saattohoidosta ja eutanasiasta yhtenä iltana. Eutanasia on mahdollinen Hollannissa, mutta jakaa silti hoitohenkilökunnan mielipiteitä.

Pääsin seuraamaan painehaavauman alipainehoitoa. Asiakas soitti, että nyt alipainepumppu hälyyttää. Hoitaja puhdisti haavan ja vaihtoi uuden sienimäisen materiaalin haavan sisään sekä ehjät kalvot imukappaleen päälle. Oli mielenkiintoista päästä näkemään tämä, koska olin lukenut tästä mutta en ollut koskaan nähnyt käytännössä

Liikenteessä yllättävää on, ettei mopoilijoiden (pyöräilijöistä puhumattakaan...) tarvitse käyttää kypärää. Monilla ihmisillä on käytössään sähkömopoja, ehkä kuntoutuksen näkökulmasta liian passiivista liikuntaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti